Átadták a Blaguss Agora Hungary Kft. 400 millió forintos beruházásban elkészült soproni buszközpontját. A beruházás az Új Széchenyi Terv támogatásával valósult meg.


A buszközpont avatása dr. Robert Blaguss, a cég osztrák tulajdonosa, Szlávik Gábor, a cég ügyvezetője, és dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere közös szalagátvágásával kezdődött. Ezt követően Szlávik Gábor köszöntőjében röviden ismertette a cég magyarországi történetét.

A szakmában fogalom a Blaguss név, annak ellenére, hogy a gyökereket, a tradíciókat fontosnak tartja” fogalmazott az ügyvezető. 2008-ban 4 buszal és 5 vezetővel kezdte meg tevékenységét Sopronban, mára már 20 autóbusz és 35 buszvezető áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az új központ EU-s támogatással, az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően valósulhatott meg. Egy 7.200 négyzetméteres telken épült fel hét nagy és öt kisebb busz befogadására alkalmas parkolójuk, valamint az a 700 négyzetméteres épület, amelyben buszváró és irodák mellett egy szerelőműhely, buszmosó és benzinkút is helyet kapott. A közelben működő telephelyet kinőtte a társaság, ezért döntöttek az építkezés mellett, amellyel magas színvonalon és biztonságosan tudják kiszolgálni a céget. A fejlesztésnek köszönhetően egy csaknem 18-19 fős létszámbővítést is végre tudnak hajtani.

A 88 millió forintnyi uniós pályázati forrás bevonásával megvalósult építkezés egy év alatt készült el; egyaránt kiszolgálja az idegenforgalmi utakat, a cég nemzetközi (Bécsbe, illetve onnan Berlinbe közlekedő) menetrend szerinti járatait és a munkásszállító buszokat. Dr. Fodor Tamás polgármester örömtelinek nevezte a tényt, hogy egy olyan magas színvonalú szolgáltatást nyújtó cég telepedett le Sopronba, amely a közszolgáltatásban vállal részt.

A Sopronban működő vállalkozások sikerek, mindannyiunk sikere – mondta dr. Fodor Tamás, aki ,,sok sikert kívánt a vállalkozásnak és jó utat az utasoknak!”. ,, A legnagyobb tőke az ügyfél elégedettsége.” hangoztatta dr. Robert Blaguss, cégtulajdonos, aki egyébként magyar ősökkel rendelkezik. Nem csak nemzetközi színvonalú, minőségi szolgáltatást nyújtó céget működtetnek, hanem, hanem az utak közlekedésbiztonságának növeléséhez is hozzájárulnak – hangsúlyozta a cégvezető.

Robert Blaguss köszönetet mondott, minden, a fejlesztés megvalósítását támogató partnernek, így a magyar kormánynak, a soproni önkormányzatnak is és mindenekelőtt a cég ügyfeleinek, akiknek – mint mondta – bizalma jutatta a fejlesztési lehetőségekhez a céget, amely Európa második legnagyobb buszvállalatának számít, és amely Magyarországot ideális telephelynek tartja.