Elkészült a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola új aulája, amelyet ünnepélyes keretek között avattak pénteken.

Az ünnepi istentiszteletet megelőzően Rajnai Károly, az intézmény igazgatója elmondta, hogy egy évtizedes álmuk vált valóra azzal, hogy birtokba vehetik a két épületszárny közötti közösségi teret. A  részletekre kitérve elmondta,  hogy a kivitelezés tavaly májusban kezdődött, és annak a mintegy 300 millió forintos költségét az intézmény saját költségvetéséből tudta fedezni valamint ezen felül 50 millió forint támogatást az evangélikus egyház biztosított a kivitelezéshez.

Rajnai Károly kiemelte, hogy ennek a megvalósult beruházásnak a helyszíne méltó otthona lesz a közös áhítatoknak valamint kiállításoknak is helyet ad majd és az intézmény rendezvényeinek is remek helyszíne lesz.

Az ünnepi avató ünnepségen a közösségi teret Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke avatta fel, amit a diákok irodalmi műsora, valamint az énekkar fellépése követett.

A rendezvényen részt vett Dr. Simon István Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere is.