– A kormány kiemelt beruházásaként megépült az intézmény új, korszerű iskolatömbje. Az egymilliárd forintos létesítmény hazai költségvetésből valósult meg – mondta a mai iskolaavatón Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

​A politikus kifejtette: a kormány célja a szakképzés színvonalának emelése, ezzel együtt a képzési helyszínek folyamatos modernizálása, hogy az ott tanulók munkaerőpiaci vagy továbbtanulási esélyei növekedjenek.

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott: „egy újonnan épített iskola több mint egy impozáns épület; ez a térség jövőjét is befolyásoló, meghatározó tényező”.

A Porpáczy-szakképző a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeként működik. A szakgimnáziumi magyar-osztrák pénzügyi-számviteli ügyintéző, illetve turisztikai szervező, értékesítő képzések mellett a palettán felnőttoktatás is szerepel. A centrum főigazgatója, Králik Tibor kiemelte, a Porpáczy-szakképző állandó megújulása mindig is a térség fejlődését szolgálta.

A háromszázhúsz diákot oktató  intézmény igazgatója, Wellner Andrea a tanévnyitón hangsúlyozta: az iskola életében az idei évnyitó az otthonra találás ünnepe is.