Átadták a Hild parkot Sárváron, amely kifejezi a közösség erejét

A település új, 21. századi főteret kapott, amely nagy mértékben alakítani tudja a városias identitást – hangzott el tegnap a megújult Hild park ünnepélyes átadásán.

Sárváron egy évtizede kezdték el – több ütemben – a város központjában található elhanyagolt terület felújítását. Az avatással teljesedett ki a szétágazó térszerkezet. A beruházás mostani szakaszára a Területi Operatív Programban elnyert 235 millió forint pályázati támogatás mellé az önkormányzat csaknem 60 milliós önrészt biztosított. A téravatón a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Kovács Johanna fuvolán és Takács Levente trombitán működött közre, fellépett az idén húszéves Kanona Band is.
– Ez a mi húsvéti ajándékunk, és ha kivirágzik, akkor egy olyan teret kapunk, amely a város büszkesége lesz – köszöntötte Kondora István polgármester az avatásra egybegyűlteket.

Az elkészült beruházást Ágh Péter országgyűlési képviselő adta át Sárvár polgárainak. – Hosszú munka vezetett el a mai napig. Első lépésben elkészült a Posta tér, most pedig itt vagyunk a Hild parknál, amely egyfajta hidat képez az új tér és a város szívének a közepe között. Ezzel a park maga is Sárvár szívének része lett – fogalmazott a térség parlamenti képviselője.

– Ha körbenézünk, találunk itt történelmi templomot, régi és modern házakat. Jelképezi ez a hely Sárvárnak, az ötvenéves városnak a tiszteletét a saját évszázados történelmi öröksége iránt. Jelképezi a 21. századi fejlődését és azt, hogy ez a város hisz a közösség erejében – mondta Ágh Péter.
A park átadása után is folytatódnak a beruházások: létrejöhet a Zene Háza és két új labdarúgópálya, hamarosan kezdődik a városon áthaladó főút teljes felújítása és a jövő héten lesz a sport- és kulturális központ alapkőletétele. – Mindezek révén azt mondhatjuk, hogy Sárvár területén 2014 óta több mint 11 milliárd forint értékben zajlottak, zajlanak beruházások – összegzett Ágh Péter országgyűlési képviselő.

vaol.hu