Az idei Winkler Oszkár-emléktábla a Szent György utcai Szent Pál Katolikus Szakkollégium épületére került fel, elismerve a Supka- Kovács Tamás tervei alapján az igényes felújítási munka eredményét.

A legmagasabb színvonalú esztétikai és funkcióbeli elvárásoknak egyaránt meg kell felelnie annak az épületnek, amelyet a Soproni Városszépítő Egyesület a Winkler Oszkár-emléktáblával jelöl az adott év épületévé.

Az idei kitüntetett épület, a Szent Pál Katolikus Szakkollégium Szent György utcai épülete mindkét szempontnak messzemenően megfelel – mondta dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke, aki méltatta Winkler Oszkár építész érdemeit és munkásságát, továbbá szólt az épület látható és eszmei értékeiről is, amelyet követően Supka Tamás tervező tartott rövid épület-történet ismertetőt.

Az 1944. évi bombázás áldozata lett az a ház, amely eredetileg ezen a helyen állt. A tervező elsődleges célja az volt, hogy barátságossá tegye a Szent György utca és a Várkerület közötti átjárót, másrészt az is cél volt, hogy a belváros élettel telítődjék, ezért is volt jó gondolat a diákkollégium létesítése. Az épület kivitelezése 2007-ben indult el, átadására 2008-ban került sor.